Hoe werkt CompetentieCompleet?

Met CompetentieCompleet weet u meteen hoe uw personeel het beste mee kan groeien met nieuwe ontwikkelingen zoals een fusie of reorganisatie. Het instrument biedt u een afdeling- of organisatiebreed overzicht (vlootschouw) van vakkennis en competenties van medewerkers. Overzichtelijke tabellen en grafieken maken alle informatie direct bruikbaar voor het management. Ook op individueel niveau zijn gegevens beschikbaar; handig bij functioneringsgesprekken.

CompetentieCompleet maakt gebruik van de HR3P-matrix. Leidinggevenden vullen van iedere medewerker in hoe deze nu scoort qua vakinhoudelijk functioneren en wat hij of zij in potentie kan bereiken. Het instrument is verrassend eenvoudig in gebruik. U kunt gebruik maken van uw eigen competentieprofielen, competentiedefinities en functieprofielen of van het woordenboek van CompetentieCompleet.

Extra mogelijkheden: flexibiliteit en kennis borgen

Met CompetentieCompleet meet u ook eenvoudig hoe breed inzetbaar of specialistisch uw medewerkers zijn. Uw leidinggevenden kunnen invullen of medewerkers deelnemen aan organisatiebrede projecten en of ze specialist of generalist zijn.

Kennis borgen

Bij vertrek of pensionering van medewerkers, loopt u het risico dat u kennis kwijtraakt. Daarom biedt CompetentieCompleet de mogelijkheid om kennis die essentieel is voor uw organisatie, te beheren. U registreert welke kennis belangrijk is, wie daarvan kennisdragers zijn en welke medewerkers deze kennis ook gaan leren.

Kies uit vier versies

CompetentieCompleet is de meest uitgebreide online tool uit de vierdelige competentieserie van De Crux. Kies de versie die het beste bij uw organisatie past.